Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

Estetik Dudak Dolgusu

Estetik dolgu işlemlerinden biri olan dudak dolgusu, hızlı ve acısız bir şekilde uygulanabilen, ameliyat gerektirmeyen bir yöntemdir. En çok tercih edilen estetik uygulamalardan biri olan dudak dolgusu ile dudakların dolgunlaşması, dudak sınırlarının belirginleştirilmesi ve dudak şeklinde düzelme sağlanır. Aynı zamanda kişilerin özgüveninin artmasına yardımcı olur. Farklı dolgu çeşitleri ve uygulama teknikleri bulunan dudak dolgusunun kalıcılığı ortalama 12 – 18 ay kadar devam etmektedir. İhtiyaç duyulması halinde tekrarlanmasında sakınca yoktur.

Nedir?

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu, istenilen dudak görünümünün elde edilmesi için dudaklara özel dolgu maddelerinin ameliyatsız bir şekilde enjekte edilmesidir. Vücutta bulunan doğal bir madde olan sentetik hyaluronik asitten (HA) oluşan dudak dolgusu ile hem kişilerin dudaklarının dolgunlaşması, hem de dudak sınırlarının belirginleştirilmesi ve daha simetrik bir hale gelmesi sağlanır.

Ameliyatsız estetik tedavi yöntemleri arasında bulunan dudak dolgusunun etkisi geçicidir. Ancak kısa sürede uygulanması, acısız ve tekrarlanabilir bir işlem olması dudak dolgusunun popülerliğini artırmaktadır. Bu işlem sonucunda kişilerde doğal bir sonuç elde edilebilir.

Bununla birlikte kişilerin özgüvenini artırarak vücut imajının iyileştirilmesine katkıda bulunulur. İlerleyen yaş ile birlikte hacmini kaybeden ve incelen dudaklar bu yolla dolgunlaşarak daha genç bir görünüm kazanılmasını sağlar ve gülüş estetiğine katkı verir.

Dudak uygulaması, olası komplikasyonlardan kaçınmak ve istenen sonucu elde etmek için, yüz anatomisini iyi bilen, mutlaka yeterli eğitim almış uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir.

Dudak dolgusu uygulaması öncesinde kullanılan aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların uygulamadan iki hafta önce kesilmesi gerekmektedir. Ayrıca dolgu uygulaması yapılacak bölgede aktif uçuk enfeksiyonunun (Herpes Labialis) olduğu dönemde dudak dolgusu yapılmamalıdır. Sık tekrarlayan uçuk enfeksiyonu olan kişilere uygulamanın 2-3 gün öncesinde profilaktik (tedbiren) ağızdan antiviral tabletlere başlanıp bu şekilde dolgu uygulamasına gelmesi önerilir.

Farklı dolgu çeşitleri ve uygulama teknikleri bulunan dudak dolgusunun kalıcılığı ortalama 12 - 18 ay kadar devam etmektedir. İhtiyaç duyulması halinde tekrarlanmasında sakınca yoktur.
Dudak dolgusu işlemi, vücutta zaten bulunan doğal maddeler kullanılarak yapıldığı için zararı yoktur. Ancak işlemin güvenli ellerde, uzman hekim tarafından gerçekleştirilmesi önemlidir. İşlem sırasında iğne kullanıldığı için dudaklarda kısa süreli ve geçici kızarıklık görülebilir.

Dudak dolgusunun sonucu işlem yapıldığı anda hemen fark edilebilir. İşlemin sonrasında kişiyi en fazla rahatsız eden durum dudakta oluşan şişlik ve ödemdir. Bu durum beklenen bir yan etkidir ve 2-3 günde geçmesinin ardından 7-10 gün içinde de dudak şekli oturur.

Nasıl Uygulanır?

Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Dudak dolgusu işleminden önce sağlık uzmanı tarafından dudağa lokal anestezik krem sürülür. Böylece dudakların uyuşması ve acı hissedilmemesi sağlanır. Uyuşma sağlandıktan sonra ince uçlu bir iğne veya ucu batmayan iğneler (kanüller) aracılığı ile dudakta belirlenen bölgelere dolgu maddesi enjekte edilir. Etkisi hemen görülen bu işlem kısa sürmektedir. Uzman hekim şişme ve morarmayı en aza indirmek için işlem boyunca dudaklara soğuk uygulaması yapabilir.

Uygulama bilgi ve becerisi isteyen dudak dolgusu işleminin, alanında uzman hekimler tarafından uygulanması gerekmektedir. Muayene sonrasında hekimin önerilerine ve hastanın ihtiyacına göre işlem yapılmalıdır.

Hangi Durumlarda Uygulanır?

Dudak Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanır?

Dudak dolgusu; dudaklarının hacimsiz ve ince olmasından mutsuz olan, dudağında şekil ve simetri bozukluğu olan, bununla birlikte dudağının şeklinden ve dudak ve dudak üstü çizgilenmelerden rahatsızlık duyan bütün sağlıklı ve yetişkin insanlara uygulanabilir. Dudak dolgusu aslında çok eski yıllardan beri plastik cerrahların özellikle dudak yarığı gibi yüz deformiteleri sebebiyle gerek yağ grefti dolgusu gerek hyaluronik asit gibi dolgular kullanarak zaten sıkça uyguladıkları tedavi yöntemlerinden biridir. Dudak dolguları ile birlikte ofis/poliklinik şartlarında dudak dolgusu ile dudaklara hacim kazandırılabilmekte, şekil ve simetri bozukluğu varsa bunlar düzeltilebilmektedir. Dudağındaki hacim yetersizliği, incelik ve şekil bakımından rahatsız olan sağlıklı ve yetişkin insanlara dudak dolgusu uygulanabilmektedir.

Dudak Dolgusunun Avantajları

Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

  • Dudak dolgusunda kullanılan maddeler ve yapılan işlem güvenlidir.
  • Komplikasyon veya yan etkide bulunma riski azdır.
  • Kişilerin özgüvenini yükselterek, benlik saygısını artırır.
  • İşlem sonrası görünüşten memnun olunmadığında işlem tersine çevrilip, enjekte edilen dolgular bir enzim (hyaluronidase) ile eritilebilir.
  • Dudakta var olan asimetriler ve bozuklukların düzeltilmesini sağlar.
  • Dudakların hacim kazanması ile dudak çevresinde yaşlanma izleri azalır ve dudak çevresindeki nem artar.
  • Cerrahi olmayan bir yöntem olduğu için dikiş, bandaj ya da pansuman gerekmez.
  • Kısa süren işlem ile hem konforlu bir süreç yaşanması sağlanır hem de etkisi hemen görülür.
  • Sonuçlar kalıcı olmasa bile etkisi uzun süreli olur.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dudak dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Uygulamadan sonraki 24 saat boyunca dudaklara ruj, dudak kremi veya başka bir ürün sürülmemeli
  • İşlemden hemen sonra aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı
  • Dudaklar ovuşturulmamalı
  • Henüz yeni yerleştirilmiş dolgular basınçla ezilmemeli
  • Sert çiğneme hareketlerinden ve dudağa basınç uygulayıcı hareketlerden bir süre kaçınılmalı
  • En az 24 saat egzersiz yapılmamalıdır.

Uygulanmaması Gereken Kişiler

Dudak dolgusu kimlere yapılmaz?

  • Hamilelerde ve emziren kadınlarda dolgu uygulaması önerilmemektedir.
  • Pıhtılaşma bozukluğu, kanama diatezi olanlarda uygulama alanında kanama oluşabileceğinden dolgu önerilmez.
  • Romatolojik veya otoimmün hastalıklarının aktif dönemlerinde olan kişilere dolgu uygulanmamalıdır.
  • Dolgu maddesine karşı bilinen aşırı duyarlılığı olanlarda dolgu uygulaması yapılmamalıdır.

Danışmanlık

Ücretsiz Danışmanlık ve Randevu Alabilirsiniz

Her ifade bir sanat eseri; uzman kliniğimiz, yüzünüzdeki ifadeleri ustalıkla şekillendirerek özgünlüğünüzü ön plana çıkarıyor.

tr_TRTurkish
× Whatsapp