Nazolabial Dolgusu

Ameliyatsız Dolgu

Nazolabial Dolgu

Nazolabial dolgu, burun kanatlarından ağız kenarlarına uzanan nazolabial adı verilen bölgede derin kırışık, çizgi, çökme problemi ile karşılaşan kişilere uygulanabilmektedir. Yanaklardaki çökme, nazolabial bölgede kırışıklık ve derinleşmeyi daha fazla ortaya çıkarmaktadır. Bu iki tip durumun görüldüğü kişilere özellikle nazolabial dolgu tavsiye edilmektedir. Nazolabial dolgu, engelleyici bir hastalığı olmadığı sürece genç – yaşlı herkese uygulanabilmektedir.
Burun ve dudak arasındaki gülme çizgisi olarak da bilinen çizgiler, özellikle yaşın ilerlemesi ile birlikte daha da belirginleşmektedir. Gülmediğimizde dahi oradaki çizgiler hala belirgin bir şekilde gözükmektedir. Bazı kişiler, yüzün şekline ve cildin yapısına göre daha erken dönemlerde bu sorun ile karşılaşabilmektedir. Nasolabial çizgileri düzeltmek amacıyla cerrahi girişimler yapılmaktadır. Birtakım dolgu ve yağ enjeksiyonu yöntemleriyle bu çizgiler gizlenmeye çalışılmaktadır. Dolgu çalışması sayesinde bölgeye daha düz ve pürüzsüz bir görünüm sağlanmaktadır. Fakat çizginin daha derin ve aşağı inmiş olduğu durumlarda dolgu işlemi yetersiz kalabilmektedir. Bu durumda kişi, ameliyat gerektiren tedavilere yönlendirilmektedir. Fakat ameliyat genellikle 50 yaş üzeri hastalar için uygun görülmektedir. 50 yaşın altında ve çizgileri derinleşmemiş olan hastalara rahatlıkla dolgu işlemi uygulanmaktadır.

Nazolabial Dolgu

Sıkça Sorulan Sorular

Nazolabial bölgeye erken yaşta müdahale edilmesi büyük önem taşımaktadır. Nazolabial dolgu tedavisi için en uygun ve sağlıklı olan dolgu, hyalüronik asit içerenlerdir. Hyalüronik asit, vücutta yer alan temel maddelerden biridir. Bundan dolayı dolgu sonrasında vücut, maddeye karşı bir yabancılık beslemez. Daha doğal ve sağlıklı bir sonuç elde edilir.
İçerisinde hyalüronik asit içeren dolgular, vücuda kolay uyum sağladıkları için herhangi bir alerjik reaksiyona sebep olmamaktadır. Aynı zamanda dokulara da zarar vermemektedir.

  • Tedavi öncesinde hasta, doktor tarafından muayene edildikten sonra dolgu miktarı ve türü belirlenir.
  • Nazolabial dolgu yapılmadan önce kişinin uygulama yapılacak olan bölgesi, lokal anestezi kullanılarak uyuşturulur.
  • Uyuşukluk sağlandıktan sonra içerisinde dolgu malzemesinin bulunduğu enjektör kullanılarak, belirli aralıklarla nazolabial bölgeye dolgu uygulanır. Bu sayede bölgede bulunan çukur ve oluklar büyük ölçüde engellenir.
  • Dolgu yapılan kişiler, daha sağlıklı ve dinç bir görünüm kazanırlar. Nazolabial dolgu sırasında dolgu miktarı, malzemesi gibi etkenler hastaya göre değişiklik göstermektedir.
  • Alanında uzman olan kişiler tarafından gerçekleştirilen nazolabial dolgu tedavisi yaklaşık olarak 20 ila 30 dakika arasında sürmektedir.
  • Hastalara göre yine farklılık gösterse de tedavi birkaç seans sürebilmektedir. İlk seansta dolgunun tamamı bölgeye enjekte edilmez. Böylelikle fazla dolgunun hastaya rahatsızlık vermesi engellenir. Bundan dolayı genellikle dolgu işlemi birkaç seansa yayılır. Bu sayede tedavi olan kişi, işlem bittikten hemen sonra sorunsuz bir şekilde hayatına devam edebilir.
  • Nazolabial dolgunun etkileri, işlem sonrasında hemen görülmektedir. Hyalüronik asit içeren dolguların ise su çekmesi ortalama 2 haftayı bulmaktadır. Dolayısıyla biraz daha geç etki gösterir.

Nazolabial dolgu tedavisi sonrasında herhangi bir yan etki gözlemlenmemektedir. Sadece uygulamada iğne kullanıldığı için işlem sonrasında ufak kızarıklar ya da morluklar gözlemlenebilmektedir. Fakat kısa süre içerisinde morluk ve kızarıklar kendiliğinden yok olmaktadır. Daha hızlı sonuç almak için tedavi olan kişi ekstra krem kullanabilir.
Nazolabial dolgunun uzman bir ekip tarafından, doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılması önem taşımaktadır. Bu tarz işlemlerde tedavi sonrasında etki, hemen görülebilmektedir. Lokal anestezi kullanılarak yapılan işlemin sonrasında tedavi olan kişi hemen günlük hayatına dönebilmektedir. Bu sayede kişinin günlük işlerinde herhangi bir aksama meydana gelmemektedir.
Nazolabial dolgu tedavisi kolay ve hızlı bir işlem olsa da operasyon sonrasında dikkat edilmesi gereken birkaç küçük nokta mevcuttur. Bunlar şu şekildedir:

  • Özellikle yüz bölgesinde bulunan kasların hasar almasına neden olacak yüz masajlarından kaçınılmalıdır.
  • Yüze fazla baskı uygulanmamalı ve dinlendirmeye özen gösterilmelidir.
  • Özellikle tedaviden sonraki ilk günlerde yüzü aşırı derecede yoracak mimikler yapılmamalıdır.
  • Ani tepkilerden kaçınılmalıdır.
  • İşlem sonrasında ilk bir hafta aşırı sıcak duş alınmaması, sauna, hamam, havuza girilmemesi önerilmektedir. İlk günlerde cilde makyaj yapılamamalı ve asitli yüz temizleme jelleri kullanılmamalıdır. Bu hususlara dikkat edildiği takdirde işlem gören bölge kısa süre içerisinde iyileşerek, eski haline kavuşabilir.

Nazolabial dolgunun kalıcılığı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. İşlemin kalıcılık süresi genellikle 9 ila 18 ay arasında gözlemlenmektedir. Kişinin yaşam tarzı, bulunduğu çevresel koşullar, yapılan dolgudaki maddenin kalıcılığı ve sigara kullanımı dolgunun kalıcılığını etkilemektedir. Dolayısıyla kişinin işlem sonrasında dikkat edilmesi gereken noktaları özenli bir şekilde incelemesi gereklidir. Aynı zamanda cilt sağlığı için sağlıklı beslenmeli ve zararlı maddeleri olabildiğince az tüketmelidir. Nazolabial dolgu tedavisinde eğer kişi istediği görünüme kavuştuysa, kalıcılığı ne kadar azalırsa azalsın 6 ay sonra tekrardan yaptırılabilir. Düzenli yapılan işlemlerde, bir süre sonra dolgunun kalıcılığında da artış gözlemlenmektedir.

Danışmanlık

Ücretsiz Danışmanlık ve Randevu Alabilirsiniz

Her ifade bir sanat eseri; uzman kliniğimiz, yüzünüzdeki ifadeleri ustalıkla şekillendirerek özgünlüğünüzü ön plana çıkarıyor.

tr_TRTurkish
× Whatsapp